Zyrtare: Roma shkeli rregulloren e Serie A, merret vendimi zyrtar për ndeshjen ndaj Veronës

Humbje 3-0 zyrtare në tavolinë. Gjykatësi Sportiv me një njoftim për shtyp njoftoi humbjen e Romës në ndeshjen e parë të Serie A 2020/21 kundër Hellas Verona. Këtu është motivimi i plotë.

Gjykatësi Sportiv, pasi ka lexuar dokumentet në lidhje me ndeshjen Hellas Verona-Roma dhe duke marrë parasysh që klubi verdhekuq ka aktivizuar një futbollist jo të regjistruar në “Listën e 25” të komunikuar me email të certifikuar në 14 Shtator 2020 në 12.14, pavarësisht se ishte bërë një “Over 22”, duke shkelur kështu ndalimin e përdorimit referuar në pikën 8 të njoftimit zyrtar të FIGC 83 / A të 20 Nëntorit 2014 siç është ndryshuar më pas me Njoftimin Zyrtar F.I.G.C. n 76 i 21 Qershorit 2018; konsiderohet, pra, se duhet të zbatohet sanksioni i humbjes së garës të parashikuar në pikën 9 të njoftimit zyrtar të përmendur F.I.G.C. Nr. 83 / A;

Në detaje, mesfushori nuk mund të merrte fushë sepse në listën zyrtare të 25 lojtarëve ai ishte përfshirë në lojtarët nën 22 dhe jo në mesin e lojtarëve “mbi 22”. Diawara mbushi 23 vjeç në korrik, por Roma ndoshta harroi ta zhvendoste lojtarin në listën e Over. Në këtë rast rregullorja parashikon humbjen në tryezë.

 

Shpërndaje në:
Të Ngjashme
Widget post How to clear the air in the most polluted cities on Earth
27 Feb 03:20 Persikopi
OPINION