Vetëvendosje thotë se Mustafa më kokëfortësi nuk po lejon daljen nga kriza

Shkodran Hoti, zyrtar për informim në Vetëvendosje thotë për Periskopi.com se kokëfortësia e Isa Mustafës ka bërë që takimet e liderëve ndërmjetësuar nga Naim Rashiti, të mos rezultonin me përafrime.

Ai thotë se edhe kur ka pasur përafrime, është rishfaqur kokëfortësia e Mustafës dhe arroganca e tij duke penguar finalizimin e një deklarate që do të jepte zgjidhje për këtë çështje.

“Ne jemi subjekti i vetëm politik që ka dhënë zgjidhje konkrete për çështjen e demarkacionit, qëndrim ky i përmbledhur në një propozim pesëpikësh dhe i shpalosur nga Visar Ymeri përmes një konference shtypi. Thelbi i këtij propozimi, por edhe i qëndrimeve të mëtutjeshme gjatë takimit të liderëve të ndërmjetësuar nga Naim Rashiti ka qenë kthimi në pikën zero dhe rishqyrtimi i marrëveshjes së demarkacionit, në mënyrë që të kemi një marrëveshje të re të demarkacionit. Në kuptimin që kjo marrëveshje të jetë në përputhje me Kushtetutën e vendit, me vullnetin e qytetarëve të Republikës së Kosovës, si dhe në përputhje me rregullat e së drejtës ndërkombëtare”, thotë ai.

Hoti shpjegon se takimet e deritanishme do të duhej të rezultonin me përafrime që çojnë në këtë pikë, por për fat të keq, sipas tij, edhe kur ka pasur përafrime, është rishfaqur kokëfortësia dhe arroganca e Qeverisë së Kosovës, më saktë e KM Mustafa. Dhe në fakt është pikërisht kjo arrogancë dhe kokëfortësi që ka pamundësuar finalizimin e një deklarate e cila do të jepte zgjidhje për këtë çështje.

“Është momenti që qeveria të reflektojë sepse çdo vonesë në këtë proces më pas është përgjegjësi e saj. Konsiderojmë se tashmë të gjitha palët e kanë të qartë se versioni aktual i demarkacionit s’ka mundësi të jetësohet, dhe parë këtë realitet, lind nevoja për një version të ri të demarkacionit. Kokëfortësia e Qeverisë veçse e ndihmon zgjatjen e krizës, dhe zgjatja e krizës në anën tjetër sjellë vonesa në proceset integruese të Kosovës”, thotë Hoti për Periskopi.com

Shpërndaje në:
Të Ngjashme
Widget post How to clear the air in the most polluted cities on Earth
27 Feb 03:20 Persikopi
OPINION