Stuhia diellore është nisur drejt tokës, ja çfarë ndodh sot e nesër (Video)

Periskopi.com Lajme

Sateliti Esa/Nasa Soho ka filmuar momentin e një stuhie diellore, me grimca të mëdha nga kurora e diellit, në drejtim të planetit tonë.

Hedhja e grimcave (një tip plazme që lëviz me shpejtësi 825km/sek), teksa bie në kontakt me atmosferën tonë do të krijojë sipas parashikimeve të NOAA, një stuhi gjeomanjetike në datat 16 dhe 17 korrik. Fenomeni e ka origjinën nga njolla diellore AR2665, e cila në ditët e kaluara është bërë e dukshme edhe nga Toka.

Shpërndaje në: