SHBA’ja udhëzon qytetarët e Kosovës si t’i zgjasin lejet e qëndrimit

Periskopi.com Lajme

Si rezultat i përhapjes së koronavirusit, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shpalur gjendje emergjente dhe pezullim të të gjitha linjave ajrore nga Evropa, të paktën për një muaj.

Të gjithë kosovarët kanë mundësi t’i zgjasin lejet e qëndirmit në SHBA. Administrata amerikane e Shërbimeve të Emigracionit ka publikuar informacionin e nevojshëm me këtë rast.

Qytetarët të cilët detyrohen të qëndrojnë në SHBA përtej datës së specifikuar në formën I-94 duhet të i drejtohen zyrës lokale të Doganës dhe Mbrojtjes së Kufijve (Customs and Border Protection Office) për të kërkuar zgjatjen e lejes së qëndrimit.

Kjo procedurë është e nevojshme për të evituar refuzimin eventual të aplikimeve të ardhshme të vizës për udhëtim në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Informacionet mbi lokacionin dhe numrat kontaktues të zyrave lokale për të gjitha portet hyrëse të Doganës dhe Mbrojtjes së Kufijve në SHBA mund të i gjeni përmes linkut të mëposhtëm:

https://www.cbp.gov/contact/ports?fbclid=IwAR2M8nH3tc-jMBxQXpNGTVENaKw34J4jNlboa9kv_Mxnaw-QD-iiRFeT6QE

Shpërndaje në: