Policia e Kosovës sqaron aksionin e djeshëm për lirimin e banesave të uzurpuara

Periskopi.com Lajme

Policia e Kosovë e Kosovës ka bërë të ditur detaje rrëth aksionit të djeshëm për lirimin e  banesave të uzurpuara në lagjen Dardania të Prishtinës.

Përmes një komunikate për media Policia sqaron se i gjithë aksioni është zhvilluar me urfhër të Gjykatës Themelore dhe në përputhje me kompetencat që ka Policia.

Policia bënë të ditur se disa nga banorët kanë refuzuar t’I lirojnë banesat dhe këtë e kanë shprehur edhe duke hedhur gjësende në drejtim të disa policëve.

Komunikata e plotë e Policisë së Kososvës

Policia e Kosovës informon dhe jep sqarim për opinionin e gjerë dhe mediat, se me datë 19.09.2016, duke u bazuar në shkresën e datës 02.09.2016, dërguar nga autoritetet kompetente, respektivisht nga Gjykata Themelore në Prishtinë tek Policia e Kosovës, ku është kërkuar asistencë në ekzekutimin e lëndës me (nr.E.nr. 81/09) në Dardani-Prishtinë, janë ndërmarrë veprime konkrete operacionale për ofrimin e asistencës në ekzekutimin e kësaj lënde sipas vendimeve dhe procedurave ligjore.

Ju njoftojmë se bazuar në mandatin dhe obligimi që ka Policia e Kosovës, qëllimi i veprimeve të tilla operacionale ka qenë për të ofruar siguri për zyrtarët e autorizuar të Gjykatës Themelore në Prishtinë dhe zyrtarëve të tjerë gjatë proceduarës së përmbarimit të lëndës së potencuar më lart, ruajtja e rendit, qetësisë publike dhe ndërmarrja e masave ligjore ndaj secilit që cenon rendin dhe sigurinë.

Në vendin e ngjarjes gjithashtu ka qenë edhe gjyqtari kompetent i lëndës prandaj të gjitha veprimet janë ndërmarrë në koordinim të plotë me autoritetet respektive.

Gjatë ndërmarrjes së veprimeve operacionale në ofrimin e asistencës për ekzekutimin e kësaj lënde, banorët nuk janë pajtuar për lirimin e banesave dhe nuk kanë përfillur rekomandimet dhe as urdhërat e zyrtarëve kompetentë dhe në drejtim të zyrtarëve policorë kanë hedhur gjësende, si: ujë me shishe, kova të ujit, gjësende të forta (gurë) etj. përderisa një zyrtar policor ka pësuar lëndime, disa persona janë sjellë në Polici për intervistim.

Policia e Kosovës, megjithatë ka arritur ta vëjë situatën nën kontroll  duke krijuar kështu kushtet e nevojshme për ekzekutimin e lëndës nga organet kompetente.

 

Sqarim shtesë:

Lidhur me disa shkrime të pabazuara dhe të paverteta mbrëmë në portalin “gazetablic.com” me titull” Dështon aksioni i Policisë së Kosovës për largimin e uzurpatorëve”, ju ri-konfirmojmë se Polica e Kosovës ka realizuar planin e saj në përpikëri dhe me sukses të plotë ashtu siq parashihet me ligj, duke krijuar kështu kushtet e nevojshme për ekzekutimin e lëndës nga organet kompetente.

Ndërsa lidhur me zhvillimet e metutjeshme, të mëvonshme duhet të iu referoheni organeve kompetente që kanë qenë pergjegjëse për realizimin apo ekzekutimin e lëndës si dhe aspektet e kontraktimit të tyre që kanë pas me kompani private të sigurimit.

Shpërndaje në: