Në kryeqytetin e Evropës lypsarët janë bërë përditshmëri

Në rrugët e Brukselit, që konsiderohet si kryeqytet i Evropës, mund të shihen shumë fëmijë, por edhe të rritur se si lypin.

Periskopi.com Lajme

Institucionet kompetente nuk ndërmarrin asnjë masë kundër lypjes e cila veçmas është e shfaqur në rrugët frekuentuese të qytetit, dhe në afërsi të qendrave tregtare dhe destinacioneve turistike, raporton AA

Lypësit flenë në rrugët e qendrave tregtare, para bankomatëve dhe në hyrjet e ndërtesave të banimit. Lypësit në Bruksel kryesisht vijnë nga vendet e Evropës Lindore.

Vizitorët, por edhe banorët e qytetit nga autoritetet kërkojnë që urgjentisht diçka të bëhet kundër lypjes.

Në Belgjikë nga viti 1993 lypja nuk është vepër penale.

Shpërndaje në: