Ministria e Drejtësisë nuk e di as vet sa persona u suspenduan në rastin Dehari

Misnitria e Drejtësisë brenda 15 minutash ka dërguar dy njoftime të ndryshme, sa i përket masave që janë marrë ne lidhje me rastin e vdekjes së Astrit Deharit.

Periskopi.com Lajme

Në njoftimin e parë thuhet se “Inspektorati rekomandon masa disiplinore në Qendrën e Paraburgimit në Prizren” dhe vazhdon : Inspektorati i Ministrisë së Drejtësisë, gjatë zbatimit të procedurës së inspektimit, në pajtim me detyrat dhe obligimet e veta ligjore, ka dërguar raportin e Inspektimit të procedurave te ndjekura me rastin e vdekjes së të burgosurit Astrit Dehari, raporton Periskopi

Inspektorati, gjatë inspektimit nuk ka gjetur asnjë veprim të institucionit, i cili në çfarëdo mënyre do të ishte nxitës apo shkaktar i vdekjes së A.D. edhe pse janë identifikuar disa neglizhenca procedurale, raporton Periskopi

Si pasojë e këtyre neglizhencave janë iniciuar procedurat disiplinore ndaj një zyrtari korrektues, dy mbikëqyrësve si dhe ushtruesit të detyrës së Drejtorit, të cilit po ashtu i është shqiptuar edhe masa e suspendimit si masë paraprake.

Në njoftimin e dytë thuhet : “Suspendohen katër zyrtar të Qendrës se Paraburgimit në Prizren: dhe vazhdohet

Inspektorati i Ministrisë së Drejtësisë, gjatë inspektimit nuk ka gjetur asnjë veprim të institucionit, i cili në çfarëdo mënyre do të ishte nxitës apo shkaktar i vdekjes së A.D.

Prishtinë, më 22 Nëntor 2016 – Inspektorati i Ministrisë së Drejtësisë, gjatë zbatimit të procedurës së inspektimit, në pajtim me detyrat dhe obligimet e veta ligjore, ka dërguar raportin e Inspektimit të procedurave te ndjekura me rastin e vdekjes së të burgosurit Astrit Dehari.

Inspektorati gjatë inspektimit nuk ka gjetur asnjë veprim të institucionit, i cili në çfarëdo mënyre do të ishte nxitës apo shkaktar i vdekjes së A.D. edhe pse janë identifikuar disa neglizhenca procedurale.

Si pasojë e këtyre neglizhencave janë iniciuar procedurat disiplinore ndaj një zyrtari korrektues, dy mbikëqyrësve si dhe ushtruesit të detyrës së Drejtorit, të cilëve po ashtu u është shqiptuar edhe masa e suspendimit si masë paraprake.

Me respekt,

Shërbimi Korrektues i Kosovës   / Periskopi

Shpërndaje në: