Hetime ndaj Infantinos për keqpërdorim detyre

Periskopi.com Sporti

Prokurori i shtetit në Zvicërr, Stefan Keller, ka deklaruar se zyra e tij është duke hetuar Presidentin e FIFA-së, Gianni Infantino.

Kjo deklaratë erdhi pasi që autoritetet zvicrrane dyshuan se Infantino ka përdorur një aeroplan privat, dhe është takuar me ish prokurorin zvicrran, Michael Lauber, i cili dha dorëheqje pasi që doli sekreti se ai dhe Infantino ishin takuar në kohën kur FIFA hetohej për korrupsion.

Tani, edhe FIFA ka reaguar përmes një komunikate.

Kjo është komunikata e FIFA-së, lidhur me rastin në fjalë.

“FIFA dhe Presidenti i FIFA-së janë të tronditur nga deklarata e lëshuar sot nga ‘Prokurori Special’ Stefan Keller. Kjo deklaratë është me natyrë jo informuese, shpifëse dhe demonstron paragjykimin e tij ekstrem.”

“Tani, shumë muaj pas hetimit të tij dhe duke mos konkluduar saktësisht asgjë problematike në lidhje me këto takime me ish-Prokurorin e Përgjithshëm Federal, siç parashikoi gjithmonë FIFA se do të ishte rasti, dhe pa kërkuar kurrë nga presidenti i FIFA-së të deklarohet, që kur njoftuan hetimin e tij korrikun e kaluar, “Prokurori Special” lëshoi ​​sot një “deklaratë për shtyp” zyrtare duke thënë se presidenti i FIFA-s tani duhet të hetohet për diçka tjetër!

“As FIFA dhe as Presidenti Infantino, nuk janë informuar kurrë për këto akuza të reja të rreme dhe për këtë arsye nuk mund të komentojnë mbi to, gjë që ndoshta është edhe qëllimi i “Prokurorit Special”.

“Metoda e ‘Prokurorit Special’, Stefan Keller, për të akuzuar dhe shpifur duke botuar njoftime për shtyp pa justifikim refuzohet plotësisht nga FIFA dhe Presidenti i saj”.

Shpërndaje në: