Gazeta më e madhe në Norvegji akuzon shefin e Facebook

Periskopi.com Lajme

azeta më e madhe e Norvegjisë e ka faqen e saj të parë me një letër të hapur për themeluesin e Facebook, Mark Zuckerberg, duke e kritikuar vendimin e kompanisë për të censuruar një fotografi historike nga lufta e Vietnamit.

Espen Egil Hansen, redaktor i përgjithshëm dhe drejtor i gazetës “Aftenposten”, e akuzoi Zuckerberg-un se ka abuzuar me pushtetin e tij mbi faqen sociale, duke e cilësuar si një gjilpërë vrasëse e shpërndarjes së lajmeve dhe informacionit rreth botës.

“Unë jam i zhgënjyer, në fakt jam i frikësuar, nga ajo që ju jeni gati për të bërë me një nga shtyllat e shoqërisë sonë demokratike”, shkruan ai.

“Unë jam i shqetësuar se si mediumi më i rëndësishëm në botë kufizon lirinë, në vend se të përpiqet për ta zgjeruar atë dhe kjo është hera e parë që ndodhë në mënyrë kaq autoritare”, shtoi ai.

Facebook fshiu një postim të shkrimtarit norvegjez Tom Egeland, i cili paraqiti një fotografi të disa fëmijëve, përfshirë edhe një 9 vjeçare e quajtur Kim Phuc, gjatë një sulmi në luftën e Vietnamit. Shkrimtari shkroi: Shtatë fotografitë që ndryshuan historinë e luftës!

South Vietnamese forces follow after terrified children, including 9-year-old Kim Phuc, center, as they run down Route 1 near Trang Bang after an aerial napalm attack on suspected Viet Cong hiding places on June 8, 1972. A South Vietnamese plane accidentally dropped its flaming napalm on South Vietnamese troops and civilians. The terrified girl had ripped off her burning clothes while fleeing. The children from left to right are: Phan Thanh Tam, younger brother of Kim Phuc, who lost an eye, Phan Thanh Phouc, youngest brother of Kim Phuc, Kim Phuc, and Kim's cousins Ho Van Bon, and Ho Thi Ting. Behind them are soldiers of the Vietnam Army 25th Division. (AP Photo/Nick Ut)

fb 2

Shpërndaje në: