FIFA me ndeshje bamirëse në luftën kundër koronavirusit

Periskopi.com Sporti

FIFA është në proces të organizimit të një ndeshje bamirësie futbolli për të ndihmuar në mbledhjen e fondeve për luftën kundër koronavirusit. Gianni Infantino, president i organit drejtues të futbollit botëror, thotë se ndeshja do të zhvillohet kur të lejojnë kushtet globale shëndetësore. “Detaje të mëtejshme të kësaj ngjarje unike, përfshirë vendndodhjen, datën, pjesëmarrësit dhe formatin do të njoftohen nga Fondacioni Fifa në kohën e duhur,” tha Youri Djorkaeff, shefi ekzekutiv i fondacionit.

Ish-mesfushori i Francës shtoi: “Skenarët dhe planet e ndryshme janë duke u shqyrtuar, të gjitha janë në përputhje me shëndetin dhe udhëzimet e tjera përkatëse nga qeveritë përkatëse dhe organizatat ndërkombëtare.” Synimi është të grumbulloni fonde për Qasjen në Mjetet Covid-19, një iniciativë e OBSH-së që synon të sigurojë trajtime, vaksina dhe diagnostikime janë të arritshme për të gjithë.

Shpërndaje në: