FBI: Kujdes nga këto mashtrime online që ndërlidhen me koronavirusin

Periskopi.com Lajme

Buroja Amerikane për Investigim, FBI, pas zhvillimeve të fundit në lidhje me COVID19 ka paralajmëruar qytetarët e saj për pasojat që mund t’i kenë nga persona që po përdorin viruse të ndryshme për të pasur qasje në paisje elektronike të njerëzve.

Në postimin e websajtit zyrtar të FBI thuhet:

“Keni kujdes nga websajtet dhe apliakcionet e infektuara qe paraqesin rastet me COVID19 në mbarë botën”.

“Kriminelët janë duke përdorur websajte dhe aplikacione për t’i infektuar dhe pastaj bllokuar pajisjet elektronike, dhe pastaj kërkojnë pagesë për nëse dëshironi të keni qasje në to”.

Be wary of malicious websites and apps pretending to track #COVID19 cases worldwide. Criminals are using malicious…

Gepostet von FBI – Federal Bureau of Investigation am Dienstag, 17. März 2020

Shpërndaje në: