Sokrati në gjyq

Pasi sundimi demokratik u rivendos në Athinë në vitin 403, qytetarët në ankth shihnin kërcënime ndaj traditave të tyre nga të katër anët, duke përfshirë edhe nga mësimet e Sokratit. Gjykimi i Sokratit u zhvillua në këtë sfondi trazirash të thella politike dhe intelektuale …

Periskopi.com Kulturë

Në vitin 399 para erës sonë, Athina nuk e kishte marrë veten nga humbja e saj në Luftën e Peloponezit përballë Spartës, një konflikt që zgjati nga viti 431, deri në vitin në 404 para Krishtit. Humbja shënoi fundin e “epokës së artë” të Athinës në shekullin e pestë. Gjatë luftës, Sparta kishte përmbysur përkohësisht demokracinë athinase, në favor të një oligarkie. Pasi sundimi demokratik u rivendos në Athinë në vitin 403, qytetarët në ankth shihnin kërcënime ndaj traditave të tyre nga të katër anët, duke përfshirë edhe nga mësimet e Sokratit.

Gjykimi i Sokratit u zhvillua në këtë sfondi trazirash të thella politike dhe intelektuale …

http://www.bota.al/2016/10/sokrati-ne-gjyq-vdekja-fisnike-e-nje-mendjeje-te-madhe/

Marrë nga bota.al

Shpërndaje në: