​Opel paralajmëron kthimin e modelit Manta

Periskopi.com Tech & Auto

Opel kthehet në vitet 1970 dhe shpall makinën e saj retro elektrike.

Besoni apo jo, kjo pritej. Pasi Hyundai filloi me 45, Renault me 5 të ri, dhe Peugeot prezantoi e-Legend Concept, ishte realiste të pritej një tjetër model elektrik retro.

Në këtë rast, Opel kthehet në vitet shtatëdhjetë të shekullit 20 – në Manta A, dhe njofton makinën e saj elektrike retro. Emri zyrtar është Manta GSe ElektroMOD, dhe video e njoftimit zbulon një dizajn klasik të kombinuar me zgjidhje moderne teknologjike.

Makina elektrike shkon pa thënë, dhe ndryshe nga pjesa e jashtme retro, ne mund të presim një panel modern, digjital brenda.

Shpresojmë për drejtimin e rrotave të pasme dhe potencialin e ofruar nga koncepti i lartpërmendur Peugeot.

Kujtojmë, 504 Coupe të rimishëruar ofroi mbi 450 kuaj fuqi dhe 800 Nm dhe arriti 100 km/orë në më pak se 4 sekonda, përpara se të zhvillonte një maksimum prej 220 km/orë. Autonomia, të paktën në letër, ishte 600 km.

<iframe width=”628″ height=”353″ src=”https://www.youtube.com/embed/kgZGs0vBy4I” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Shpërndaje në: